Pardoseli sportive PVC Bucuresti

Stiati ca pardoseala unui teren sportiv realizata corect asigura sanatatea sportivilor, dar si buna practicare a jocurilor. Indiferent ca vorbim despre constructia ori renovarea unor sali de fitness sau a unui teren de fotbal, tenis sau box, handball etc, pardoseala necesita cea mai mare atentie deoarece trebuie sa asigure o buna practicare a jocurilor si siguranta sportivilor in cele mai bune conditii. Pardoseala proiectata si construita gresit poate sa afecteze sanatatea jocurilor si siguranta sportivilor in cele mai bune conditii. O pardoseala din salile de sport interioare ar trebui sa asigure o buna siguranta si confort sportivilor, sa aiba o durata cat mai mare de viata, sa asigure reducerea zgomotului generat in timpul jocurilor, sa absoarba socurile create in spatiile de joaca, sa nu diminueze forta de impact la loviturile cu mingea si sa aiba un aspect placut si in buna concordanta cu sportul pe care il practicati.

Comparativ cu podelele clasice pardoseala sportiva va trebui sa aiba unele proprietati cum ar fi sa asigure utilizarea corecta si adecvata a spatiilor sportive dedicate. Mai jos se pot gasi cerintele pe care ar trebui sa le indeplineasca o podea sportiva atat din punct de vedere al sportivilor cat si din punct de vedere al caracteristicilor sale tehnice.

Pardoseli sportive PVC Bucuresti

Pentru ca o pardoseala interioara sa se incadreze in categoria de podea sportiva va trebui sa respecte trei cerinte de buna practica si securitate din punct de vedere al sportivilor, conform normativelor europene. Absorbtia socurilor este un element esential pentru suprafetele pe care se practica jocurile sportive si se refera la proprietatea de a absorbi socurile la impactul cu solul si de a preveni eventualele leziuni si accidentari ale sportivilor. De asemenea, aceasta caracteristica are rolul de a proteja sportivii in timp si de a nu le provoca leziuni la nivelul ligamentelor dupa practicarea indelugata a unor sporturi de performanta. Este bine de stiut ca cu cat coeficientul de absorbtie a socurilor e mai mare cu atat si riscul de a se produce leziuni e mai mic.

Coeficientul de frecare este proprietatea suprafetei de a asigura aderenta dar evitand in acelasi timp alunecarea sportivilor.

In acest caz se stabileste nu doar limita minima care sa previna deraparea ci si limita maxima pentru ca sportivul care aluneca sa nu se raneasca din cauza suprafetelor rugoase. Prin urmare vom avea un interval al coeficientului de frecare intre 80 si 100.

Deformarea verticala este in stransa legatura cu proprietatile elastice ale pardoselii. Desigur, la cadere e bine ca sportivul sa se intalneasca cu o suprafata foarte moale insa o astfel de suprafata nu ar fi practicabila si prin urmare avem o limita maxima a deformarii de 5 mm.

Toate aceste cerinte minimale cumulate cu bugetul posibil va fi alocat suprafetei sportive si pot conduce la alegerea optima a pardoselii care sa se potriveasca cel mai bine cu investitia si conditiile specifice.

Un alt aspect foarte important pentru o pardoseala sportiva este dat de caracteristicile tehnice ale materialelor care vor fi puse in opera. Administratorii si cei care detin baze sportive ori sali de sport trebuie sa aiba in vedere mai multe aspecte si cerinte impuse de standarde care contribuie la durabilitatea, intretinerea si performanta unor podele de sport indoor pentru ceva mai mult timp.